RÓLUNK

A programról
A folkpart.hu-t a „Néptánc, a közösségformálás és kultúra ápolás eszköze” projekt keretén belül hoztuk létre. Célunk, hogy a portál folyamatos frissítésével gyakorló pedagógosuk találjanak meg egy helyen hasznos információkat a néptáncoktatás és a folklór-ismeretek átadásához. A magyar nyelvterület ezen örökségét a mai világ technikai eszközeit felhasználva mutatjuk be, remélve ezáltal, hogy a fiatalabb generáció tudásvágyát is felébresztjük a tánckultúránk iránt.
Az oldalon egyaránt megtalálhatóak az ismeretterjesztő leírások „nagy mestereink” tollából, videók/hangfelvételek, amik a 21. század technikájával készültek, illetve óravázlatok, kották és segédletek viseletek készítéséhez. A felvételeken a Bihari János Művészeti Iskola növendékei táncolnak.

Bihari János Művészeti Iskola
A Bihariban a tervszerű utánpótlás-nevelés, a néptánc oktatása az 1990-es évek elején kezdõdött. Iskolarendszerben 1995-tõl működünk, az Elõ-tér Művészeti Iskolának voltunk a kihelyezett tagozata. Önállóan, mint a Bihari János Művészeti Iskola 2000. augusztus 28-tól létezünk, 160 fõs gyermek létszámmal indultunk. Tíz osztályban, öt csoportban hat éves kortól folyik a munka, a magyar tánc alapjainak elsajátítása.