ÚSZT

Új Széchenyi Terv

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Projekt neve: Néptánc, a közösség formálás és kultúra ápolás eszköze - TÁMOP-3.2.11/10-1/KMR-2010-0007

Projekt leírás: A Bihari János Művészeti Iskola a partner iskolákban hetente 90 percben / 12 alkalom félévente /, a partner óvodában 60 percben néptánc szakkört indít, ahol képzett oktatóink tanítják kultúránkat az érdeklődő gyerekeknek. Nemcsak néptáncot, hanem elméleti órákat is tervezünk, amiben jeles napjainkról, szokásainkról, viseleteinkről, s zenénkről is ismereteket szerezhetnek a szakkörök látogatói.  Az iskolák érdeklődő pedagógusai számára módszertani gyakorlati oktatást tartunk félévente 4 alkalommal, hogy az egy év elteltével, a fenntartási időszakban könnyebben tudják tovább vinni a néptánc szakkört. A táncokat videóra felvesszük, önálló honlapra feltöltve a pedagógusok folyamatosan megnézhessék tanítandó anyagot. A saját példánkon látjuk (Bihari Együttes), hogy milyen összetartó ereje lehet egy ilyen közösségnek, ahol a gyerekek mondókákkal, játékkal tanulják saját kultúrájukat, s közben a közösségi együttélés szabályait.

Kedvezményezett neve és elérhetősége: Bihari János Alapfokú Művészetoktatási Intézmény (levelezési cím: 1072 Budapest, Akácfa utca 32., tel: +36-1-413-6026, fax: +36-1-322-2893)

Közreműködő szervezet neve és elérhetősége: ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofi Kft. 1134 Budapest, Váci út 45. C épület, tel.: 273-4250, e-mail: eutamogatas@esza.hu

Nemzeti Fejlesztési Ügynökség: http://www.nfu.hu/
Irányító Hatóság és a Közreműködő Szervezet: http://www.esza.hu/